Pasagerii unui autobuz au intrat în panică la Galați după ce motorul a luat foc

Publicat: 04 04. 2015, 17:43
Actualizat: 05 04. 2015, 13:28

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Galați, maiorul Eugen Chiriță, a declarat că sâmbătă după-amiază pompierii au fost solicitați să intervină pentru stingerea unui incendiu care se manifesta la compartimentul motor al unui autobuz de transport călători din municipiul Galați, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Autobuzul, aflat în trafic, a fost oprit de către șofer pe strada Brăilei, în apropierea Palatului de Justiție, când acesta a fost sesizat de un călător că din spatele mașinii iese un fum gros.

Imediat ce a șoferul a oprit autobuzul, călătorii au coborât speriați, iar la scurt timp au ajuns la fața locului pompierii care au reușit să lichideze flăcările ce se manifestau la compartimentul motor al autovehiculului.

„Călătorii deja coborâseră din autobuz când au ajuns pompierii, iar șoferul intervenea cu extinctoare pentru stingerea incendiului. Nu au existat victime, iar pompierii au reușit în scurt timp să lichideze flăcările. Din primele cercetări a reieșit că incendiul a fost cauzat de un scurtcircuit la compartimentul motor”, a spus maiorul Eugen Chiriță.

Conducerea societății locale de transport public în comun, Transurb, spune că autobuzul avariat în urma incendiului avea toate reviziile tehnice făcute la zi.

„Autobuzul are toate reviziile, inspecția tehnică etc., nu știm încă din ce motiv s-a produs incendiul la compartimentul motor. Vom vedea care este motivul. Între timp, autobuzul a fost tractat și dus la bază. În locul lui, pe traseu a fost introdus un alt autobuz pentru transportul călătorilor”, a declarat directorul Transurb Galați, Genica Totolici.