Paste bio făcute în România, vândute în toată Europa: ”Costă mai mult decât cele făinoase, dar sunt sănătate curată”

Publicat: 04 08. 2015, 11:00

O fabrică din Deva face astfel de paste, pe care le exportă în întreaga Europă, iar la 15 kilometri distanță, într-o gospodărie, o mamă și fiică ei fac lașcă, adică tăiței, după o rețetă veche de sute de ani, cu ouă de casă, făină de la moară din sat și puțin praf de sare, scrie stirileprotv.ro.
 
„Se pune făină, se pune oul și un praf de sare. Nu se pune apă, nu se mai pune nimic”, spune Maria Rotaru, care a început împreună cu fiica ei, Georgeta, o afacere cu tăiței de casă sau lașcă, cum îi spun localnicii. ”Facem după o rețetă foarte veche pe care bunica mea o făcea în casă. Făcea tăiței atât pentru familie, cât și diverse evenimente, pentru nunți, botezuri și pomeni care aveau loc în sat, iar noi ne-am gândit dacă tot e o tradiție să o transformăm într-o mică afacere”‘, explică Georgeta Rotaru.

Tot pe gust mizează și o fabrică din Deva, care exportă în toată Europa tagliatelle din grâu, cu hribi, gălbiori, busuioc, spanac, busuioc sau boia. Acestea diferă mult de pastele tradiționale, ale căror ingrediente suferă modificări, deoarece sunt uscate în 3-4 ore la o temperatură de peste 130 de grade.
 
Ingredientele folosite de respectiva fabrică sunt toate certificate ecologic și cumpărate de la producătorii agricoli locali. Pastele bio costă mai mult decât cele făinoase, dar sunt sănătate curată, spun producătorii. În fabrică, prețul unei pungi de 200 de grame este de 2 euro, însă în magazine se vinde la preț dublu, scrie stirileprotv.ro.