Patriarhul Kirill al Moscovei, unul dintre aliații lui Putin, testat pozitiv cu COVID-19

Publicat: 30 09. 2022, 14:40
Sursă Foto - G4media.ro

Patriarhul Kirill al Moscovei a fost testat pozitiv pentru COVID-19 și are „simptome severe”, a anunțat vineri serviciul de presă al Bisericii Ortodoxe Ruse. Kirill este un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și susținător al războiului din Ucraina.

Biserica Rusă a transmis că Kirill, în vârstă de 75 de ani, și-a anulat toate călătoriile și evenimentele planificate, deoarece are „simptome severe” care necesită repaus la pat și izolare.

Serviciul de presă al Bisericii mai susține că starea lui Kirill este „satisfăcătoare”.

Kirill este un aliat apropiat al președintelui rus Vladimir Putin și susținător al războiului din Ucraina, context în care Biserica Ortodoxă Rusă a devenit un actor politic puternic, susținând întoarcerea Rusiei către valorile sociale conservatoare.

După ce președintele rus Vladimir Putin a anunțat mobilizare parțială, Patriarhul Kirill i-a îndemnat pe cetățenii Rusiei să meargă să lupte în războiul din Ucraina.

De asemenea, Patriarhul Kirill i-a încurajat pe ruși să nu le fie frică de moarte și să meargă la război, potrivit Reuters.com.

Patriarhul Kirill încuraja soldații ruși să meargă la moarte

„Mergeți cu curaj să vă îndepliniți datoria militară. și nu uitați că, dacă veți muri pentru țara voastră, veți fi cu Dumnezeu în împărăția Sa, în glorie și în viața veșnică”, a spus Kirill.

Kirill a fost criticat de liderii religioși din întreaga lume din cauza declarațiilor sale de susținere a războiului declanșat de Vladimir Putin pe 24 februarie, patriarhul ecumenic Bartolomeu, liderul spiritual al creștinătății ortodoxe, mergând până într-acolo încât să îi sugereze să își „sacrifice tronul”.

La începutul lunii mai, patriarhul Kirill afirma că Rusia nu a atacat de fapt pe nimeni, o declarație la indigo cu cele ale altor lideri de la Moscova, precum ministrul de Externe Serghei Lavrov și purtătorul de cuvânt al Kremlinului Dmitri Peskov.

„Biserica recunoaște că dacă cineva, mișcat de simțământul datoriei și de nevoia de a-și îndeplini jurământul, rămâne credincios chemării sale și îndeplinește ce îi cere datoria și dacă moare în timp ce își îndeplinește acea datorie, atunci el, fără nicio îndoială, comite un act echivalent sacrificiului (…)

El se sacrifică pe sine pentru alții și, prin urmare, credem că acest sacrificiu îi spală toate păcatele pe care el le-a comis”, a susținut liderul Bisericii Ortodoxe Ruse.