Fiul lui Peskov refuză înrolarea pentru lupta în războiul pornit de Putin: „Voi rezolva problema la un alt nivel”

Fiul lui Peskov refuză înrolarea pentru lupta în războiul pornit de Putin: „Voi rezolva problema la un alt nivel”
Sursă Foto - BBC
Publicat: 21/09/2022, 20:17
Actualizat: 21/09/2022, 20:33

Nikolai Peskov, fiul purtătorului de cuvânt al Kremlinului, Dimitri Peskov, refuză să se înroleze pentru a lupta în războiul pornit de Rusia în Ucraina, deși se încadrează în limita de vârstă. Revoltat, acesta a vorbit cu un prezentator căruia i-a spus părerea lui.

Nikolai Peskov a fost sunat, în direct, de către un prezentator care s-a dat drept reprezentant al comisariatului pentru a-i aduce transmite că trebuie să se prezinte la sediu.

Când a aflat despre ce este vorba, bărbatul în vârstă de 32 de ani a devenit recalcitrant și a răspuns că nu are de gând să meargă la comisariat pentru că el este „Domnul Peskov”.

Conversația dintre prezentator și Nikolai Peskov:

Prezentator: „Bună ziua, haideți să nu închidem telefonul, așa cum ați făcut ultima dată.”

Nikolai: „De ce mă sunați și mă lăsați să aștept?”

Prezentator: Pentru că, domnule Nikolai, eu pot vorbi așa cu dumneavoastră. Vă sun pentru că astăzi v-a fost trimisă o citație la care încă nu ați răspuns. Acolo era indicat un număr la care ar fi trebuit să sunați și mâine, la 10 dimineața, să vă prezentați la comisariatul militar. În primul rând, de ce nu ați sunat și, doi, aveți de gând să veniți la comisariat?”

Nikolai: „La 10 eu, bineînțeles, nu voi veni nicăieri. Trebuie să înțelegeți, când conștientizați că eu sunt „domnul Peskov”, cât de nu neapărat corect este ca eu să mă aflu acolo. Mai pe scurt, eu voi rezolva această problemă la alt nivel!”

Prezentator: „Interesantă amenințare, la ce nivel vă referiți?”

Nikolai: „Nu este o amenințare, eu doar trebuie să înțeleg ce se întâmplă și ce drepturi am.”

Prezentator: „Se întâmplă o mobilizare, Nikolai, sper că urmăriți știrile și eu nu înțeleg de ce amenințați, eu doar v-am văzut numele pe listă și trebuia să vă sun.”

Nikolai: „De ce ameninț, eu nu ameninț. Eu sunt pe aceeași parte cu voi, doar trebuie să înțeleg ce am de făcut.”

Prezentator: „Iertați un militar, doar vreau să concretizez, pot bifa aici că ești de acord să mergi voluntar pe front.”

Nikolai: „Nu trebuie să-mi bifați așa ceva!”

Copiii oficialilor ruși, scoși din țară pentru a fi protejați

Prezentatorii unui program de opoziție încearcă să contacteze copiii oficialilor de la Moscova pentru a demonstra că aceștia sunt privilegiați și carne de tun vor ajunge doar rușii care nu sunt unși de puterea de la Kremlin.

De altfel, încă de la începutul războiului, presa de opoziție din Rusia a scris de mai multe ori că înalții demnitari și-au scos copiii în afara granițelor Rusiei.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat miercuri mobilizarea parțială, denunțând faptul că „Occidentul vrea să ne distrugă țara”.

Potrivit ministrului rus al Apărării, Serghei Șoigu, în urma anunțului lui Vladimir Putin de mobilizare parțială, aproximativ 300.000 de rezerviști vor fi chemați sub arme, potrivit Digi.ro.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucrainean citeste mai mult