Patronul unei televiziuni foarte populare în România ar putea fi inculpat pentru contrabandă cu combustibil

Publicat: 17 03. 2016, 15:36

Procurorul care a depus acuzațiile pe numele lui Dogan încearcă să obțină aprobarea unei pedepse de 23 de ani de închisoare în cazul patronului trustului media Dogan Holding, cel mai mare grup de presă din Turcia, care include ziarul Hurriyet și posturile TV CNN Turk și Kanal D, potrivit cotidianului proguvernamental Aksam.

Reprezentanții trustului Dogan Holding și ai băncii turce Isbank nu au comentat informațiile.

Acuzații sunt depuse în cazul în care Dogan Holding și Isbank, cea mai mare instituție de creditare din țară, erau acționari ai distribuitorului de combustibil Petrol Ofisi, înainte de a fi achiziționat de compania austriacă OMV în 2010.

Președintele Consiliului de Administrație al Isbank, Ersin Ozince, este acuzat de implicare prin finanțare a rețelei care făcea contrabandă cu combustibil în perioada 2001-2007, scrie publicația Aksam.

Procurorii au lansat o investigație în cazul trustului Dogan Media Group în septembrie anul trecut, suspectat că promova „propaganda teroristă”.

În 2009, trustul a fost amendat cu 2,5 milioane de dolari pentru neplata taxelor, inițiativa considerată de critici drept o modalitate de a descuraja presa să se opună politicii președintelui turc Recep Tayyip Erdogan, ai cărui apropiați erau acuzați de fapte de corupție.