Pe cine vrea să trimită Facebook-ul la consultările de la Cotroceni

Publicat: 05 11. 2015, 18:12
Actualizat: 31 01. 2018, 08:24

Cea mai mare susținere o primește, momentan, Tudor Chirilă, pentru care tinerii susținători au făcut deja o pagină de Facebook.

„TUDOR CHIRILĂ este unul dintre cei pe care noi, tinerii neamului nostru, îl vrem ca reprezentant în discuțiile cu Președințele KLAUS IOHANNIS, de vineri, 06 noiembrie 2015.Cei care au aceeași convingere, că prin TUDOR CHIRILĂ, vocile noastre se vor face auzite, că așteptările noastre vor fi expuse cu demnitate și hotărâre, sunt mai mult decât bine veniți să ia parte la acest eveniment, să-l distribuie și să-și puncteze, cu limbaj decent și specific generației noastre, educate, ce își doresc concret de la această SCHIMBARE!!! VREM, de asemenea, în mod oficial, confirmarea lui TUDOR CHIRILĂ!!!”, au notat inițiatorii ideii. Ei au lansat totodată și o petiție online.

Pe aceeași pagină, au apărut deja și alte propuneri. Printre ideile de comunicatori se găsește Alin Dincă, solistul formației rock Trooper.  Aseară artistul a postat pe pagina oficială a trupei sale un video în care îndemna oamenii să iasă la Universitate. Potrivit unuia dintre inițiatorii ideii, Alin Dincă a răspuns la propunere, afirmând că dacă este dorit, acceptă cu cea mai mare plăcere.

Adi Despot,  solistul Vița de Vie este denumit „erou nedeclarat” și beneficiază de susținerea și încrederea multor tineri pe rețeaua de socializare.

O altă propunere este Natalie Ester, fata care a inițiat protestul Colectiv din Piața Universității, postând pe pagina evenimentului un mesaj pentru toți politicienii români: >

O utilizatoare propune un nume necunoscut, Sebastian Fitzek, profesor de științe politice. „Îl propun ca mesager pe Sebastian Fitzek, profesor în științe politice, face parte din generația noastră, apolitic, onest, echilibrat, bun comunicator”, scrie aceasta. 

Un tânăr îl propune pe realizatorul TVR, Dragoș Pătraru spunând: „ Ar putea și Dragoș Pătraru o soluție. Lăsând gluma la o parte cred că știe care sunt problemele României!”

Alte propuneri făcute până acum pe paginile rețelei de socializare sunt: Moise Guran, Cristi Danileț, Răzvan Pascu (globetrotter, propus pentru Ministerul Dezvoltării Regionale și Turismului), Ana Pascu (Președintele Federației Române de Scrimă, mama basistului de la Goodbye to Gravity, propusă pentru Ministerul Tineretului și Sportului), Oreste Teodorescu, Marian Munteanu, Bogdan Naumovici, Cristian Tudor Popescu, Lucian Mândruță, Cătălin Tolontan, Nicușor Dan, Tudor Giurgiu.