PE respinge țintele propuse de CE privind reducerea emisiilor de dioxid de carbon ale autoturismelor

Publicat: 15 02. 2012, 11:45
Actualizat: 24 07. 2012, 03:29
Parlamentul European (PE) a respins, marți, propunerile Comisiei Europene (CE) privind stabilirea unui plafon de 120 de grame de dioxid de carbon la un kilometru pentru emisiile poluante ale autovehiculelor, până în anul 2012, susținând introducerea unei limite mai ridicate.

Parlamentul European (PE) a respins, marți, propunerile Comisiei Europene (CE) privind stabilirea unui plafon de 120 de grame de dioxid de carbon la un kilometru pentru emisiile poluante ale autovehiculelor, până în anul 2012, susținând introducerea unei limite mai ridicate. PE a adoptat, marți, un document în care se suține introducerea unei limite superioare, de 125 de grame de dioxid de carbon la un kilometru, până în anul 2015.

"Toate aspectele importante suprinse în document au fost adoptate. PE a clarificat că nu intenționează să susțină țintele nerealiste ale CE privind plafonul pentru emisiile de dioxid de carbon ale vehiculelor, respectiv 120 de grame la un kilometru până în anul 2012", a declarat Jorgo Chatzimarkakis, membru al grupului ALDE din PE și raportor în cazul proiectului CE, Cars21, privind modernizarea legislației în domeniul auto european.

De asemenea, Chatzimarkakis a criticat propunerea CE privind penalizarea producătorilor auto care nu se încadrează în limitele impuse de autorități privind emisiile de gaze poluante.

Mai multe știri pe www.mediafax.ro