Pedeliștii care votează moțiunea sau nu-și arată bilele, excluși din PDL. Teo Trandafir: „Nu pot vota tăierea pensiilor. Asta e, mă dau afară din partid”

Redactor:
Marian Sultănoiu
Redactor:
Raluca Dumitriu
Redactor:
Raul Florea
Pedeliștii care votează moțiunea sau nu-și arată bilele, excluși din PDL. Teo Trandafir: „Nu pot vota tăierea pensiilor. Asta e, mă dau afară din partid”
Conducerile PSD și PNL au cerut mobilizare puternică la votul moțiunii, parlamentarii social-democrați și liberali fiind amenințați cu excluderea din partid dacă absentează nemotivat. Mai mult, deputații și senatorii PSD vor fi excluși și dacă nu votează cu bilele la vedere.

INFOContre în interiorul PSD

Social-democrații au discutat, ieri, în contradictoriu, pe temaintenției lui Victor Ponta de a primi în PSD parlamentarii dinarcul puterii care votează moțiunea de cenzură. Liderul PSDDâmbovița, Ion Stan, și-a întrebat colegii care este strategiapartidului în cazul în care moțiunea de cenzură va fi adoptată,întrebându-l pe Victor Ponta dacă nu cumva social-democrații vorajunge din nou „la mâna lui Zeus”. „Aveți vreo strategie în cazulîn care moțiunea trece, ajungem din nou la mâna lui Zeus, ne punemiarăși întrebări cu cine facem alianțe?”, a întrebat Stan.

Apoi, el a taxat faptul că au fost reprimiți în grupurile PSDunii dintre parlamentarii dezertori: „Am spus să nu mai reprimim îngrupurile noastre parlamentare oameni care au dezertat și pe carei-am umplut de toate zoaiele politicii românești, și văd că,încet-încet, unii pe furiș, alți la vedere, au început să revină.Am văzut că se alimentează ideea primirii în PSD, că am deschis șideschidem ușa larg cârtițelor de la PDL. Domn’ președinte, dacădvs. credeți că partidul este stabilizat, eu vă spun că nu”.

În replică, Ponta l-a mai îndemnat pe Stan să uite pentru momentinteresele politice ale partidului: „Noi avem o datorie să oprimtăierile de pensii și de salarii. Asta e mai important decât oricefel de aranjament și orice fel de antipatie sau simpatiepersonală”.

Vicepreședintele PSD, Marian Vanghelie, a spus și el că nu esteîn regulă să fie puse condiții, cum ar fi votarea moțiunii decenzură, pentru foștii social-democrați care ar dori să se întoarcăîn partid: „Nu trebuie să ne supărăm pentru niște motive minore, căunii au plecat și nu știm din ce motive sau alții poate au anumitesupărări. Poate unii dintre ei sunt supărați pe noi, pe mine, pe X,pe Y, pe Z, nu contează. Dacă chiar vrem să obținem aceastămoțiune, ne trebuie un mesaj constructiv, și să nu punem totuși,știm cu toții că suntem orgolioși, a pune o condiție, că cel carenu votează, dacă nu votează – mă refer la cei care sunt plecați -nu mai intră niciodată”.

INFO Ceface PSD dacă nu trece moțiunea?

Social-democrații sunt pregătiți să atace legile austerității,asupra cărora Guvernul și-a asumat răspunderea, la CurteaConstituțională. „Vom contesta la Curtea Constituțională. Mai avemdreptul să facem încă o moțiune de cenzură. Ne vom bate prinabsolut toate mijloacele. Facem tot ce se poate face într-odemocrație, pentru a contesta o putere nelegitimă și o putere care,practic, guvernează împotriva oamenilor”, a precizat recentpreședintele PSD, Victor Ponta.

Scandalul a erupt în ţară! Vedetele gimnasticii, abuzate sexual: "S-a întâmplat cu mama în cameră"....
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
FOTO. Carmen Brumă arată fabulos la 44 de ani! Și-a arătat sânii printr-o bustieră neagră
Câți bani îi dă Andreea Marin femeii care îi gătește și îi face curățenie în...
Dialogul care îți dă fiori reci! „Crezi că e rupt?” Întrebarea Simonei Halep a primit...
Amendă de 800.000 de lei pentru Kaufland! Ce au găsit inspectorii ANPC. Românii sunt stupefiați
Sonda spaţială Voyager a detectat un „zumzet persistent” dincolo de sistemul nostru solar
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Scriitoarea Ileana Vulpescu a murit miercuri. Dramaturg: „Dacă ar fi murit vreun manelist, s-ar fi...
Un călător în timp din anul 2582, predicție înfiorătoare: Ce se va întâmpla pe 6...
O FEMEIE dispărută în 2020, GĂSITĂ în viață în munți. A SUPRAVIEȚUIT cu iarbă și...
Amendă de 5000 de lei pentru această greșeală banală! Mulți români obișnuiesc să facă asta
Soția lui Liviu Guță ripostează. Ce susține că a dus, de fapt, la divorțul celor...
S-a dus și mitul bunului Bill Gates? Este șocant motivul pentru care soția miliardarului a...
S-a decretat STARE DE URGENȚĂ! Anunțul ȘOCANT al momentului
Infectarea cu coronavirus după vaccinare. Când nu ne protejează vaccinul, explică un medic
Marele exod din România. Eurostat avertizează: România va înregistra una din cele mai abrupte reduceri...
Întrebarea care face RAVAGII la interviurile de angajare din România. 90% dintre candidaţi pleacă acasă
Inchide