Pentru ce militau cei patru protestatari din fața Guvernului păziți duminică de 12 jandarmi

Publicat: 30 12. 2013, 10:19
Actualizat: 07 09. 2019, 08:06

Patru persoane au protestat duminică după-amiază în fața Guvernului militând împotriva finanțării bisericilor din bani publici. Acestea au avut pancarte cu mesajele „Vrem spitale, nu catedrale” și „Stat laic, școală laică” și au fost păzite de 12 jandarmi.

Protestatarii s-au organizat prin intermediul rețelei de socializare Facebook, aproape 2.000 de români susținând că vor milita în toată țara pentru aceeași cauză.

Printre cei care au demonstrat astăzi în Capitală s-a numărat și Toma Pătrașcu, vicepreședintele Asociației Secular-Umaniste din România care a inițiat această acțiune. El a explicat că oamenii s-au mobilizat cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la secularizarea averilor mănăstirești pe vremea domnitorului Alexandru Ioan Cuza și că interesele cetățenilor ar trebui să fie puse de către guvernanți în fața celor ale Bisericii.

O manifestare similară a fost organizat și la Timișoara, unde câțiva tineri au ieșit cu pancarte similare celor din Capitală în fața Catedralei Mitropolitane și a Administrației Financiare.