Percheziții în Argeș și Suceava; nouă persoane suspectate de contrabandă cu țigări, duse la audieri

Publicat: 02 12. 2012, 14:16
Actualizat: 26 03. 2019, 02:01

Un număr de 12 percheziții au avut loc, duminică, în județele Argeș și Suceava, la persoane suspectate de contrabandă cu țigări cu un prejudiciu de 100.000 de lei, nouă suspecți fiind duși deja la audieri, la sediul DIICOT Argeș, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit anchetatorilor, zece percheziții au avut loc în județul Argeș, iar două în județul Suceava, în urma acestora fiind ridicate peste 100.000 de pachete cu țigări de contrabandă, de diferite mărci, fără timbru de marcaj valabil pe teritoriul României.

Anchetatorii spun că țigările introduse în țară prin localități din județul Suceava erau comercializate în județul Argeș.

Potrivit unui comunicat al Poliției Române, din investigațiile făcute până în prezent a reieșit că, în perioada ianuarie – decembrie, suspecții au transportat, depozitat, distribuit și comercializat, în județul Argeș, țigări de contrabandă, obținând venituri ilicite de peste 500.000 de lei.

Până la ora transmiterii acestei știri, nouă persoane din Argeș, suspectate de contrabandă cu țigări și constituirea unui grup organizat în vederea comiterii de infracțiuni, au fost aduse la sediul DIICOT Argeș pentru audieri, iar alte două, din Suceava, urmează să fie aduse.

Procurorii vor decide dacă vor dispune reținerea pe bază de ordonanță pentru 24 de ore a acestora.