PERCHEZIȚII în București și în patru județe, fiind vizați traficanți de ETNOBOTANICE. Anchetatorii au găsit 100 de kilograme de substanțe

Publicat: 06 11. 2012, 10:34
Actualizat: 31 01. 2019, 23:08

UPDATE: O sută de kilograme de substanțe etnobotanice, găsite la descinderile din Capitală și patru județe

 

Aproximativ o sută de kilograme de etnobotanice au fost găsite de anchetatori, marți dimineață, în urma perchezițiilor făcute în Capitală și în județele Alba, Hunedoara, Timiș și Cluj, la persoane suspectate de trafic cu astfel de substanțe.

Potrivit unor surse judiciare, în acest caz vor fi audiate la DIICOT, Serviciul Teritorial Hunedoara, 45 de persoane, 25 fiind învinuiți, iar restul consumatori de substanțe etnobotanice.

În urma descinderilor, anchetatorii au găsit aproximativ o sută de kilograme de substanțe etnobotanice, mai spun sursele citate.


Un număr de 25 de percheziții au loc, marți dimineață, în Capitală și în județele Alba, Hunedoara, Timiș și Cluj, fiind vizate persoane suspectate de trafic cu substanțe etnobotanice, afirmă surse judiciare, citate de corespondentul MEDIAFAX. 

Surse judiciare au declarat, marți, corespondentului MEDIAFAX, că descinderile vizează mai multe persoane acuzate de trafic și comerț ilegal cu substanțe etnobotanice.

La acțiune participă zeci de polițiști de la Brigăzile de Combatere a Criminalității Organizate și procurori DIICOT, iar mai multe persoane au fost ridicate pentru audieri și cel mai probabil vor fi duse la sediul DIICOT – Serviciul Teritorial Hunedoara, județ din care provin cei mai mulți suspecți.

Potrivit surselor citate, suspecții sunt acuzați că vindeau substanțe etnobotanice în special în rândul tinerilor. Printre cei vizați se află și administratori ai unor firme care comercializează produse etnobotanice.