Percheziții în Capitală și 22 de județe, la persoane care au cumpărat articole pirotehnice interzise

Publicat: 23 12. 2015, 10:42

Anchetatorii au descins la 50 de adrese din București și județele Argeș, Bihor, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Brașov, Caraș-Severin, Cluj, Dolj, Galați, Hunedoara, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț, Prahova, Satu-Mare, Sibiu, Teleorman, Timiș, Vâlcea și Vaslui, fiind vizate mai multe persoane suspectate într-un dosar în care se fac cercetări pentru efectuarea fără drept de operațiuni cu articole pirotehnice și comercializare către publicul larg a articolelor pirotehnice destinate a fi utilizate de către pirotehnicieni.

La finalul perchezițiilor, 50 de persoane pe numele cărora au fost emise mandate de aducere vor fi audiate la sediile inspectoratelor de poliție, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Române.

În urma investigațiilor s-a stabilit că, începând din iunie, reprezentanții unei societăți comerciale cu sediul în municipiul Timișoara ar fi comercializat mai multor persoane, vizate în cauză, articole pirotehnice din categoriile celor destinate folosirii exclusiv de către pirotehnicieni.

Articolele pirotehnice ar fi fost comandate și primite de către persoanele vizate prin intermediul unor firme de curierat, pentru a evita eventuale controale din partea autorităților.

Perchezițiile sunt făcute sub coordonarea Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase din Poliția Română și Parchetului Judecătoriei Timișoara. Acțiunea este sprijinită de SRI și Direcția de Informații și Protecție Internă.