Percheziții la Casa de Pensii Bihor și la mai multe firme, într-un dosar de corupție

Publicat: 17 06. 2015, 11:45

Potrivit unui comunicat al Poliției Județene Bihor, polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul instituției, sub coordonarea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor, fac, miercuri, 36 de percheziții la sediile a două instituții publice, ale unor societăți comerciale și la locuințele a 16 persoane din municipiul Oradea și din județ.

Una dintre instituțiile unde au loc percheziții este Casa de Pensii Bihor, afirmă surse judiciare.

La acțiuni participă 120 de polițiști de la diverse structuri, fiind vizate persoane suspectate de comiterea unor infracțiuni de corupție, respectiv dare și luare de mită.

La finalizarea perchezițiilor, persoanele respective vor fi duse la sediul Poliției Județene Bihor și al Parchetului de pe lângă Tribunalul Bihor pentru audieri.

Totodată, vor fi puse în aplicare 50 de mandate de aducere emise pe numele unor persoane bănuite de dare de mită, se arată în comunicat.

În cauză se beneficiază de suportul tehnic al DGA – Structura centrală, al Direcției Anticorupție pentru municipiul București și de suportul de specialitate al SRI.