Percheziții la Clinica de Chirurgie Vasculară Timișoara și la șeful acesteia, suspectat de corupție

Publicat: 24 04. 2015, 08:42
Actualizat: 24 04. 2015, 10:03

La ora transmiterii acestei știri, procurorii fac percheziții la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara, precum și la locuința șefului clinicii, prof. dr. Mihai Ionac, care este suspectat că ar fi luat mită de la pacienți.

Mihai Ionac a declarat, la Digi 24, că anchetatorii verifică sistemele informatice din locuința sa, perchezițiile fiind făcute în baza unui mandat pe care este precizat că el are calitatea de martor.

Ionac a mai spus că este suspectat că a primit mită de la pacienți, respingând acuzațiile: „În toată cariera mea nu am luat bani de la pacienți. Mi se pare tragic ce se întâmplă și probabil că ar fi trebit să-mi fac meseria în altă parte a lumii, unde ceea ce dorești să faci este prețuit. Pentru mine sănătatea pacienților a fost prioritară, pentru fiecare pacient am făcut tot ce mi-a stat în putință, dar probabil că sunt și pacienți nemulțumiți”.

Mihai Ionac este șeful Clinicii de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean de Urgență din Timișoara din anul 2008, el fiind și profesor al Universității de Medicină și Farmacie din Timișoara.