Percheziții la o grupare specializată în contrabandă cu țigări. 80 de persoane vor fi audiate

Publicat: 17 05. 2015, 09:14
Actualizat: 17 05. 2015, 14:28

Polițiștii specializați în investigarea criminalității economice fac, sub coordonarea Direcției de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române IGPR), 80 de percheziții domiciliare, pe raza județelor Giurgiu și Ilfov și în municipiul București.

Este vizată o grupare infracțională specializată în contrabandă cu țigări, susțin oficialii Poliției Române.

„Cercetările au relevat faptul că membrii grupării introduceau în țară țigările pe două filiere: o parte prin partea de nord a țării, din state non Uniunea Europeană (care erau vândute ulterior pe raza județului Giurgiu), respectiv din Bulgaria, prin intermediul unei societăți de curierat”, conform sursei citate.

În urma perchezițiilor, 80 de persoane vor fi duse la sediul Inspectoratului de Poliției al Județului Giurgiu, pentru audieri.

La acțiune desfășurată sub coorodonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Giurgiu participă peste 350 de polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliției al Județului Giurgiu, împreună cu luptători SIAS din IGPR și polițiști din Ilfov.

Acțiunea beneficiază de suportul de specialitate al Direcției de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR și al Departamentului de Informații și Protecție Internă.