Percheziții la o sucursală a Hidroelectrica din Curtea de Argeș, într-un dosar de corupție

Publicat: 15 07. 2015, 15:16

This browser does not support the video element.

Direcția Națională Anticorupție arată, într-un comunicat de presă, că se fac cercetări într-o cauză penală ce vizează „suspiciuni privind săvârșirea unor infracțiuni de corupție și asimilate celor de corupție comise în perioada 2011-2012”.
Anchetatorii fac șapte percheziții în județul Argeș, la sediile unor societăți comerciale și la domiciliile unor persoane, a precizat DNA.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că perchezițiile au loc la Sucursala Hidrocentrale Curtea de Argeș din cadrul Societății de Producere a Energiei Electrice în Hidrocentrale Hidroelectrica SA, la SC Filiala pentru Reparații și Servicii Hidroserv Curtea de Argeș SA, precum și la Centrala Hidroenergetică CHE Noapteș, situată în Curtea de Argeș.
De asemenea, au loc percheziții la locuința lui Octavian Florian Oprea, director adjunct al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș în perioada martie – iulie 2011, și a mamei acestuia, Filoftia Oprea.

Anchetatorii fac percheziții și la locuința lui Ștefan Vulparu, inginer în cadrul Serviciului Tehnic al Sucursalei Hidrocentrale Curtea de Argeș la data faptelor și asociat în cadrul SC Asnet Telecom SRL, societate pe care, în fapt, o controla, precum și la locuința lui Florin Nicolae Stoian, asociat în aceeași firmă.

Procurorii sunt sprijiniți în această cauză de Serviciul Român de Informații și Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei.