Pericol de explozie pe soseaua din Pasul Gutin, Maramureș

Publicat: 15 02. 2012, 09:53
Actualizat: 23 07. 2012, 21:52
O cisternă încărcată cu oxigen lichefiat a fost, joi, la un pas să se răstoarne în Pasul Gutin, pe șoseaua care leagă municipiul Baia Mare de Maramureșul istoric.

O cisternă încărcată cu oxigen lichefiat a fost, joi, la un pas să se răstoarne în Pasul Gutin, pe șoseaua care leagă municipiul Baia Mare de Maramureșul istoric. Un echipaj al pompierilor din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) Maramureș s-a deplasat la locul accidentului din cauza pericolului de explozie care exista.

Locotenent Nicușor Miclăuș, din cadrul Departamentului de Pompieri, a declarat că riscul a fost destul de mare. "Oxigenul lichefiat, dacă ar fi intrat în contact cu grăsimi ori combustibil s-ar fi aprins, iar problema a fost că cisterna s-a înclinat tocmai pe partea în care era rezervorul", a declarat acesta.

Cisterna se îndrepta spre Spitalul Municipal Sighetu Marmației în momentul în care s-a produs accidentul. Șoferul a declarat că a derapat din cauza carosabilului umed și că a avut noroc cu un copac care a împiedicat autovehiculul să se răstoarne în râpa adâncă de câțiva metri de la marginea drumului.