Pericol pe DN 1. Ce se întâmplă în localitatea Comarnic

Publicat: 08 12. 2014, 16:38

Potrivit unui comunicat emis luni de Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Prahova, pe partea dreaptă a DN1, în localitatea Comarnic, la km 99+800 (cartier Nistorești), două stânci cu diametrul de 70 cm aflate la o înălțime de aproximativ 7-8 m sunt în pericol de prăbușire.

Șeful ISU Prahova, Nicolae Popescu, a declarat pentru AGERPRES că marți dimineață se va face o evaluare a situației la fața locului, împreună cu o echipă de pirotehniști, urmând să se stabilească dacă se impune detonarea celor două stânci sau se va pune o plasă de siguranță. Deocamdată, circulația în zonă de desfășoară în condiții normale.

Conform comunicatului citat, în ultimele două zile, ca urmare a ploilor și a topirii zăpezii, două drumuri județene și un drum comunal au fost afectate. Pe DJ 234 Sângeru — Salcia, la km 12+470 și 13+770, au avut loc căderi ale platformei drumului, Consiliul Județean (CJ) Prahova intervenind prin completarea cu balast și aducerea la cotă a drumului, pe DJ 214, în zona Brebu — Pietriceaua, la km 8+800, o alunecare de teren a acoperit partea carosabilă pe o lungime de aproximativ 70 m și pe toată lățimea acestuia, pământul fiind degajat prin intervenția CJ, iar pe DC 51 Chiojdeanca — Trenu alunecările de teren au dus la blocarea căii de acces, acționându-se în continuare pentru degajarea pământului.