Peste 140.000 de pelerini s-au închinat la moaștele sfinților de la Catedrala Patriarhală

Publicat: 30 10. 2012, 16:32
Actualizat: 04 02. 2019, 13:26

Peste 140.000 de credincioși s-au închinat în ultimele șapte zile la moaștele sfinților de la Catedrala Patriarhală, moaștele sfântului Nectarie din Eghina fiind duse, marți, înapoi în Grecia. 

Moaștele Sfântului Nectarie din Eghina au fost luate, marți dimineață, de la Catedrala Patriarhală pentru a fi duse înapoi în Grecia de către delegația condusă de IPS Efrem, mitropolit de Ydra, Eghina, Spetses și Kounoupitsa.

Peste 2.000 de pelerini așteptau la coadă pentru a se închina la raclele cu moaștele sfiniților.

După plecarea delegației Greciei, lângă moaștele Cuviosului Dimitrie cel Nou și ale sfinților Împărați Constantin și Elena a fost adusă racla cu părticele din moaștele sfântului Ierarh Nectarie din Eghina, vindecătorul de boli, aflate la Mănăstirea Radu Vodă din București.

Patriarhul Daniel a spus că foarte mulți pelerini au venit să se închine la moaștele Sfântului Nectarie după ce „minunile acestuia săvârșite cu mulți bolnavi de cancer au depășit de mult granițele Greciei”.

Purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, părintele Constantin Stoica, a declarat că acesta este unul dintre cele mai mari pelerinaje, credincioșii venind și pentru faptul că au fost aduse moaștele Sfântului Ierarh Nectarie, vindecătorul de boli.