Peste 252.000 de petarde și artificii, găsite în urma unor percheziții la Buzău

Publicat: 27 12. 2013, 16:07
Actualizat: 31 07. 2014, 11:04

Peste 252.000 de petarde și artificii, dar și alte obiecte pirotehnice a căror comercializare este interzisă au fost confiscate de polițiști în urma a 16 percheziții care au avut loc, vineri, în municipiul Buzău, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliția Județeană Buzău, cele 16 percheziții au avut loc vineri dimineață, la acțiune luând parte aproximativ 70 de polițiști.

Conform sursei citate, au fost vizate 12 persoane suspectate că dețin articole pirotehnice pe care le comercializează. În urma perchezițiilor realizate în baza autorizațiilor emise de Judecătoria Buzău, dar și a unor controale în trafic, polițiștii au ridicat peste 252.000 de articole pirotehnice deținute ilegal, majoritatea fiind petarde și artificii din categoriile II și III.

Petardele și artificiile au fost găsite în locuințele celor vizați de anchetatori, dar și într-o mașină parcată lângă locuința unei persoane suspectate că urma să vândă pe piața neagră artificii și petarde. De asemenea, într-una dintre locuințele percheziționate polițiștii au găsit obiectele pirotehnice sub un brad, ambalate asemenea unui cadou de Crăciun. La o altă locuință percheziționată, polițiștii au găsit, pe lângă obiecte pirotehnice deținute ilegal, un pistol cu aer comprimat, calibru 4,5 mm, deținut fără autorizație.

Întreaga cantitate de articole pirotehnice, precum și pistolul au fost confiscate, iar 12 persoane au fost duse la sediul Poliției Buzău pentru audieri.

Conform Poliției Buzău, niciunul dintre suspecți nu este autorizat să desfășoare operațiuni cu articole pirotehnice, motiv pentru cercetările sunt continuate, ei riscând închisoare de la trei luni la un an.