Peste 4.200 de anvelope aduse ilegal din Italia, confiscate la Arad

Publicat: 26 10. 2012, 16:53
Actualizat: 25 03. 2019, 22:23

Peste 4.200 de anvelope aduse ilegal din Italia au fost confiscate de autorități în Arad, constatându-se că în documente apare alt beneficiar decât cel real, astfel că firma unde urma să ajungă marfa a primit și o amendă de 20.000 de lei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă remis, vineri, de Garda Financiară Arad, comisarii instituției au dispus confiscarea a 4.280 de anvelope uzate provenite din Italia, în valoare de 128.000 lei, deoarece s-a încercat introducerea în țară a mărfii în numele unei alte firme decât cea trecută în documente, pentru că beneficiarul real nu avea ca obiect de activitate utilizarea anvelopelor uzate.

Comisarii afirmă că au primit o sesizare privind introducerea în țară a unui număr mare de anvelope uzate și comercializarea lor „utilizându-se facturi care conțin date eronate”.

„S-a constatat că firma desemnată în acte drept beneficiară respinge orice asociere cu cele două transporturi de anvelope uzate și, în urma analizei documentației aferente transporturilor, a fost identificat beneficiarul real al mărfurii ca fiind o casă de expediții cu sediul în Arad”, se arată în documentul citat.

Beneficiarul real al anvelopelor a fost amendat cu 20.000 de lei, mai arată sursa citată.