Peste 60 de localități din vestul țării au rămas fără curent din cauza furtunilor

Publicat: 11 06. 2012, 12:01
Actualizat: 11 06. 2012, 12:01

Un număr de 65 de localități din județele Timiș, Hunedoara, Caraș- Severin și Arad au rămas fără energie electrică în urma precipitațiilor abundente și a vântului puternic din noaptea de duminică spre luni, 27 de echipaje ale Enel fiind pe teren pentru a restabili alimentarea cu energie electrică, scrie Mediafax.

Potrivit unui comunicat transmis, luni, de Enel, 65 de localități din vestul țării au rămas fără curent electric, echipele de intervenție încercând să restabilească alimentarea cu energie electrică.

Astfel, sunt afectate 27 localități timișene din zona Lugoj, Făget, Timișoara, Jimbolia. În județul Hunedoara au rămas nealimentate parțial patru linii electrice aeriene, cu 43 de posturi de transformare, fiind afectate 27 localități din zona Ilia-Zam, Orăștie și Tebea. În județul Caraș – Severin au rămas nealimentate parțial cinci linii electrice aeriene, cu 23 de posturi de transformare, fiind afectate opt localități din zona Caransebeș și Moldova Nouă, iar în județul Arad au rămas nealimentate parțial trei linii electrice aeriene, cu șapte posturi de transformare, fiind afectate trei localități din zona Semlac și Ineu.

Potrivit sursei citate, în urma precipitațiilor abundente și a vântului puternic din noaptea de duminică spre luni mai mulți izolatori au fost sparți, din cauza crengilor care au căzut pe liniile electrice aeriene.

Un număr de 27 de echipe ale Enel Distribuție Banat se află pe teren pentru restabilirea alimentării cu energie electrică a consumatorilor.