Peste 70 de bombe din cel de-al doilea război mondial, găsite în județul Mureș

Publicat: 05 03. 2013, 15:57
Actualizat: 04 07. 2013, 13:22

Peste 70 de bombe provenind cel mai probabil din cel de-al doilea război mondial au fost descoperite de echipa pirotehnică a Inspectoratului pentru Situații de Urgență Mureș, în localitatea Hădăreni, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Potrivit unui comunicat de presă transmis, marți, de Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Horea” al județului Mureș, echipa pirotehnică a intervenit, luni, pentru asanarea unor elemente de muniție în localitatea Hădăreni. Acolo, membrii echipei pirotehnice au identificat și ridicat 73 de bombe de calibrul 60 de milimetri și trei tuburi de cartușe de infanterie.

Muniția provine, cel mai probabil, din al doilea război mondial și a fost ridicată, transportată și depozitată în siguranță, urmând să fie distrusă.

Reprezentanții ISU Mureș le recomandă cetățenilor ca în cazul în care găsesc muniții neexplodate să nu le atingă, să nu le lovească, să nu le introducă în clădiri, să nu le predea la centrele de colectare a fierului vechi și să anunțe instituția prin 112.