Petrecere ilegală la Paris, cu peste 300 de tineri. „Tinerii nu mai au niciun spaţiu pentru a se distra”

Publicat: 23 11. 2020, 11:20
Actualizat: 06 04. 2021, 14:36

În mijlocul unui cartier din sud-estul Parisului, o usă a rămas întredeschisă. În spate, o petrecere uriașă, ilegală și riscantă cu peste 300 de tineri

Cele 300 de persoane care au participat la petrecerea „Vreau să mă eliberez” au cumpărat bilete cu 15 euro printr-o platformă de internet. Biletele au fost vândute în câteva ore.  Adresa unde s-a ținut petrecerea, o clădire părăsită din arondismentul 13, a fost comunicată prin e-mail în ultimul moment, iar instrucţiunile au fost stricte: sosiţi discret, singur sau în grupuri foarte mici, între orele 20:00 şi 21:00, cu biletul rezervat.

Organizator: „Tinerii nu mai au niciun spaţiu pentru a se distra”

„Am decis să formăm o rezistenţă şi să lansăm acest apel pentru a sărbători împreună. Tinerii nu mai au niciun spaţiu pentru a exista, a se distra, a socializa. Încercăm să le oferim în continuare experienţele de care au nevoie, în ciuda riscurilor”, a declarat unul dintre organizatori, potrivit Mediafax, care preia Le Figaro.

În timp ce starea de urgenţă din Franţa interzice orice adunare publică, cu atât mai mult în scopuri comerciale, organizatorii vor suporta o amendă de 15.000 de euro şi un an de închisoare, pentru că au pus în pericol viaţa altora.

Weekendul precedent, o petrecere a reunit 300 de persoane  în Joinville-le-Pont, lângă Paris, rezultând două acuzări.

De data aceasta, polițiștii nu au intervenit.

„În general, Poliția intervine la cererea vecinilor. Nu a existat nicio intervenție la această adresă ”, a declarat o sursă de poliție pentru AFP duminică dimineață.