Pfizer a dat în judecată o angajată care ar fi furat date secrete despre vaccin

Publicat: 25 11. 2021, 11:43

Compania Pfizer a dat în judecată o angajată pe care a acuzat-o că ar fi furat mii de documente privind vaccinul împotriva Covid-19, scrie bloomberglaw.com.

Chun Xiao (Sherry) Li ar fi încărcat pe Google Drive peste 12.000 de fișiere, inclusiv „zeci” de documente cu informații confidențiale, a susținut Pfizer într-o plângere depusă marți la un tribunal din California, SUA.

Documentele ar conține analiza studiilor privind vaccinurile, obiectivele operaționale și planurile de dezvoltare pentru noi medicamente.

Pfizer o suspectează pe Li că duce informațiile confidențiale la Xencor Inc. și că a pus la dispoziție anchetatorilor din firmă un laptop „momeală”, atunci când a fost confruntată cu situația.

Astfel, Pfizer caută un ordin de restricție temporar pentru a o împiedica Li să folosească, să dezvăluie, să transmită sau să modifice orice informații confidențiale pe care le deține.

De asemenea, compania vrea ca instanța să o oblige pe Li să ofere consilierului extern al Pfizer acces la conturile ei personale Google Drive și la toate dispozitivele ei electronice.