Pilotul elicopterului prăbușit în județul Sibiu a murit

Publicat: 08 12. 2014, 14:43

Titiana a fost declarat decedat la ora 12.25.

El fusese operat din nou, vineri, când i-a fost montat un tub de traheostomă și i s-a efectuat un alt transplant de piele.

„S-a realizat traheostomia de către echipa ORL de la Spitalul Universitar de Urgență Militar. Noi ne-am făcut treaba noastră, adică excizie de piele de pe ambele coapse, tot ce era arsură de gradul trei fiind acoperit cu autogrefe. Pe spate s-au folosit homogrefe din bancă, pentru că, urmare a faptului că stă pe ele și a avut manifestări bacteriene prin zonă, s-au mai lezat o parte din grefele făcute. De aceea, astăzi (vineri – n.r.), le-am înlocuit cu hemogrefe din bancă. Operația a decurs bine. Prognosticul rămâne rezervat în continuare. Dacă trece de primele trei zile după operație, sper să fie mai bine decât era”, a spus directorul medical al Spitalului de Arși din Capitală, Cristian Nițescu.

La Spitalul de Arși este internat, în continuare, al doilea supraviețuitor din elicopterul prăbușit, Valentin Bora. Despre acesta, medicii spuneau, vineri, că este vizibil ameliorat, a mâncat ușor și „mai face câțiva pași”.

Militarii Gabriel Titiana și Valentin Bora se aflau într-un elicopter militar al Bazei Aeriene 71 Câmpia Turzii care s-a prăbușit, în 21 noiembrie, într-o zonă împădurită aflată între localitățile Laslea, Mălâncrav și Iacobeni din județul Sibiu.

În urma accidentului, opt militari din aparatul de zbor au murit, iar cei doi supraviețuitori au fost preluați de un elicopter SMURD și duși la un spital din Târgu Mureș, de unde au fost transportați la Spitalul de Arși din Capitală.