Pilotul și copilotul unui echipaj străin, răniți într-un accident la Transilvania Rally

Publicat: 06 05. 2017, 12:04
Actualizat: 03 10. 2018, 03:52

Potrivit unui comunicat al Transilvania Rally transmis, sâmbătă, pilotul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștiență, iar navigatorul a suferit o contuzie toracică.

„Echipajul Chewon Lim/ Martijn Wydaeghe, aflat la bordul unui autoturism Hyundai i20 R5, a fost implicat într-un grav accident în timp ce se aflau pe proba specială 5 – Valea Fericirii – prima a acestei zile. Echipajul a părăsit traseul, s-a izbit violent de un stâlp și a ieșit în decor. Ambulanța probei a intervenit imediat la fața locului. Pilotul a suferit un traumatism cranio-cerebral, cu pierderea stării de conștiență, iar navigatorul a suferit o contuzie toracică. Ambii au fost stabilizați la fața locului, sunt în stare bună, și au fost transportați la Spitalul Clinic Județean de Urgență Cluj-Napoca pentru investigații suplimentare”, a arătat în comunicat Cristian Ursu, medic șef al Transilvania Rally.

Directorul organizatoric al Transilvania Rally, Bela Soica, a subliniat, la rândul său, că proba speciala 5 a fost întreruptă și apoi parcursă în regim de etapă, iar raliul continuă cu celelelate probe speciale.

Transilvania Rally, etapă națională de raliuri și etapă care contează în Campionatul European, se desfășoară în perioada 4 – 6 mai în județul Cluj.

La competiție participă 37 de echipe din România și din străinătate.