Pirații vor cere 2-3 milioane de dolari pentru eliberarea navelor pe care se află și români

Publicat: 16 02. 2012, 10:04
Actualizat: 27 02. 2012, 01:54
Pirații somalezi vor cere o răscumpărare cuprinsă între două și trei milioane de dolari pentru eliberarea celor două nave britanice, la bordul cărora se află și marinari români, capturate săptămâna trecută, afirmă un specialist în fenomenul pirateriei, citat de site-ul Novinite.com.

Pirații somalezi vor cere orăscumpărare cuprinsă între două și trei milioanede dolari pentru eliberarea celor două nave britanice, la bordulcărora se află și marinari români, capturate săptămâna trecută,afirmă un specialist în fenomenul pirateriei, citat de site-ulNovinite.com.

Specialistul Peter Lehr, din cadrul Universității St. Andrews dinScoția, a declarat într-un interviu acordat postului de radio Darikcă echipajele de la bordul navelor St. James Park și Asian Glorysunt probabil în siguranță, deși nu s-a reușit contactareaacestora, deoarece pirații somalezi au grijă de obicei de membriiechipajului, ca parte a negocierilor pentru răscumpărare.

„Pirații știu ce solicitări pot face, iar forțele navaleoccidentale știu de asemenea până unde se poate merge pentrusalvarea marinarilor”, a precizat Lehr.

Nava Asian Glory, care navighează sub pavilion britanic și care arela bord un echipaj format din opt marinari bulgari, dar și doimarinari români, a fost capturată vineri în largul coastelorSomaliei, a anunțat forța navală a Uniunii Europene.

De asemenea, un alt vas ce navighează sub pavilion britanic și arela bord și români, St. James Park, a fost capturat lunea trecută înGolful Aden.

Mediafax