Plângerea lui Băsescu împotriva lui Nicolăescu va fi discutată în 7 septembrie

Publicat: 15 02. 2012, 09:54
Actualizat: 29 06. 2012, 05:20
Judecătoria sectorului 1 va discuta în data de 7 septembrie plângerea președintelui Traian Băsescu în care acesta cere daune morale de 500 de milioane de lei vechi ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, invocând „vătămarea dreptului la onoare și reputație".

Judecătoria sectorului 1 va discuta în data de 7 septembrie plângerea președintelui Traian Băsescu în care acesta cere daune morale de 500 de milioane de lei vechi ministrului Sănătății, Eugen Nicolăescu, invocând „vătămarea dreptului la onoare și reputație”. 

Totodată, șeful statului dorește ca instanța să-l oblige pe Eugen Nicolăescu să asigure pe cheltuiala proprie publicarea hotărârii judecătorești în cauză în două numere consecutive a două cotidiene naționale, cu aceleași caractere cu care sunt publicate articolele cu declarațiile ministrului Sănătății.

Șeful statului dorește achitarea cheltuielilor de judecată de către Nicolăescu și a solicitat ca probă în proces "interogatoriul lui Eugen Nicolăescu".

Președintele face referire în plângere la o declarație a lui Nicolăescu făcută la Târgu Mureș, despre care apreciază că îi lezează demnitatea. (Mediafax)