Planul secret pe care USL îl pune în aplicare imediat după ce Băsescu anunță premierul

Publicat: 16 12. 2012, 17:21
Actualizat: 02 09. 2019, 19:39

Cu o majoritate de 67,17% în noul Parlament, USL se gândește serios la modificarea Constituției până la vară. Una din țintele imediate, declarate în programul electoral și asumate, ceva mai reținut, după alegeri vizează răsturnarea actualei Curți Constituționale și înlocuirea tuturor celor 9 judecători cu magistrați din Înalta Curte de Casație și Justiție. O a doua modificare majoră aflată în intențiile USL este anularea „deciziilor de natură politică” ale Curții Constituționale, acum definitive și irevocabile, prin votul a două treimi din Parlament. Exact cât au obținut USL în alegeri.

În calendarul anunțat de Victor Ponta pentru revizuirea Constituției, la vară USL ar sparge actuala majoritate de la Curtea Constituțională care i-a dat satisfacție președintelui Traian Băsescu în câteva din cele mai importante decizii ale acestui an, inclusiv la momentul invalidării referendumului pentru suspendare, numindu-și 6 din cei 9 judecători pentru viitorii 9 ani.

În acest moment, Curtea Constituțională a rămas practic singurul aliat al președintelui care mai poate răsturna deciziile supermajorității care se pregătește să se instaleze în parlament.

PLANUL DETALIAT al USL pentru capturarea ULTIMULUI ALIAT al lui BĂSESCU