„Planul” unor moldoveni de a trece peste graniță cu mii de pachete de țigări i-a uimit pe polițiști. Ce făceau cu aceste farfurii de plastic

Publicat: 08 05. 2017, 16:28

Acțiunea a avut loc în noaptea de sâmbătă, când polițiștii de frontieră au observat, pe malul râului Prut, trei persoane care au trecut fraudulos granița în România, transportând fiecare câte un colet. Cele trei persoane, de cetățenie moldovenească, cu vârste cuprinse între 17 și 28 ani, au trecut coletele peste râul Prut cu ajutorul unei saltele pneumatice, folosind două farfurii din plastic pe post de vâsle, se arată într-un comunicat al IGPF.

În interiorul coletelor, polițiștii au identificat 3.150 pachete cu țigări, de diferite mărci, cu timbru de acciză din Republica Moldova, în valoare de aproximativ 23.000 lei. Marfa urma să ajungă pe piața neagră din România, precizează sursa citată.

Cei trei tineri au fost predați autorităților de frontieră din Republica Moldova, pentru depistarea tuturor persoanelor implicate.În prezent, polițiștii au deschis o anchetă pentru infracțiunile de contrabandă și de trecere frauduloasă a frontierei de stat, transmite Poliția de Frontieră.