PNL a depus un proiect legislativ privind insolvența persoanelor fizice

Publicat: 16 02. 2012, 08:54
Actualizat: 17 02. 2012, 06:35
PNL a depus, joi, o inițiativă legislativă privind insolvența persoanelor fizice, care permite românilor care nu-și mai pot plăti datoriile la bănci, să intre sub protecția tribunalului, iar împrumutul lor să se reeșaloneze pe o perioadă de 3 ani, a anunțat deputatul liberal Eugen Nicolăescu.

PNL a depus, joi, o inițiativă legislativă privindinsolvența persoanelor fizice, care permiteromânilor care nu-și mai pot plăti datoriile la bănci, să intre subprotecția tribunalului, iar împrumutul lor să se reeșaloneze pe operioadă de 3 ani, a anunțat deputatul liberal EugenNicolăescu.

Nicolăescu a precizat că această inițiativă legislativă afalimentului personal este o măsură de protecție împotrivaexecutării silite.

El a arătat că inițiativa legislativă nu încurajează neplatadatoriilor, ci dă o gură de aer pentru pentru persoanele aflate însituația de a nu putea plăti, oferindu-le o perioadă de trei anipentru a face acest lucru.

„Declararea falimentului personal vine ca o ultimă soluție”, aspus Nicolăescu, arătând că este vorba despre sprijinireapersoanelor care au achitat 75% din credit și au intrat înîntârziere de plată, în urma crizei economice, a creșteriinumărului șomerilor și din cauza costurilor împrumuturilor labănci.

Mediafax