Poliția Română face angajări. Câte posturi sunt disponibile și care sunt condițiile

Publicat: 01 04. 2016, 16:17
Actualizat: 01 04. 2016, 18:37

Poliția Română a demarat, prin intermediul Inspectoratelor Județene de Poliție și Direcția Generală de Poliție a Municipiului București (DGPMB) procedura de angajare a 1.900 de agenți de ordine publică, dintre care 46 de posturi prin reîncadrare iar restul din sursă externă.

Înscrieri se fac în perioada 1- 8 aprilie, au declarat pentru Mediafax oficiali din cadrul IGPR.

Pentru posturile de la nivelul Poliției Capitalei, candidații care vor promova examenele își vor putea alege secția de poliție la care vor să-și desfășoare activitatea iar pentru posturile de agenți de ordine publică în mediul rural, cei promovați vor fi selectați în funcție de opțiunile lor, dar și de nevoile din teren, anunță reprezentanții IGPR.

Potrivit Poliției Române, după 8 aprilie, atunci când este ultima zi de înscrieri, la nivelul fiecărui județ va fi afișat calendarul probelor eliminatorii. Cei care vor să se angajeze vor avea de susținut, pentru început, proba medicală, examenul psihologic și proba sportivă, toate aceste fiind eliminatorii, pentru probe neexistând limită de vârstă pentru cei care vor să se înscrie.

Exemenul scris va fi susținut pe data de 14 mai, la sediile Inspectoratelor Județene și la Poliția Capitalei iar cei care promovează nu vor putea să părăsească postul pentru o perioadă de trei ani.