Polițiștii de frontieră au primit un SOS de la un iaht aflat în derivă pe Dunăre. Cine se afla pe vas

Publicat: 07 10. 2014, 11:43
Actualizat: 05 06. 2018, 21:12

Două turiste din Germania au fost salvate, luni, de polițiștii de frontieră din Tulcea, după ce iahtul pe care se aflau pe Dunăre a intrat în derivă, iar acestea au lansat un semnal SOS.

Potrivit reprezentanților Gărzii de Coastă, luni seară autoritățile din Isaccea au primit un apel SOS, pe frecvența canalului 16 internațional, din partea echipajului unui iaht sub pavilion Germania care naviga pe Dunăre. Polițiștii de frontieră au mers cu o ambarcațiune la locul indicat, unde au găsit iahtul care plutea în derivă, la bordul acestuia aflându-se două tinere.

Deoarece ambarcațiunea avea probleme la sistemul de propulsie, polițiștii de frontieră au decis să îl remorcheze, cele două turiste fiind duse în siguranță la mal.

Cele două femei, turiste din Germania, ambele în vârstă de 31 ani, le-au spus autorităților că făceau o croazieră pe Dunăre, destinația finală fiind Portul Sulina. Ele nu au necesitat asistență medicală, fiind în afara oricărui pericol, și își vor putea continua călătoria după ce va fi remediată defecțiunea apărută la vas.