Polițiștii de la BCCO Constanța care au bătut un investigator sub acoperire rămân în arest

Publicat: 03 06. 2013, 18:37
Actualizat: 07 02. 2019, 02:18

Cei trei polițiști de la BCCO Constanța care au fost arestați după ce au bătut un investigator sub acoperire rămân în detenție, a decis definitiv, luni, instanța supremă, care a respins recursul față de măsura preventivă.

Măsura preventivă a fost propusă Curții de Apel București, în 25 mai, de procurorii Parchetului general care i-au audiat pe cei trei polițiști de la Brigada de Combatere a Criminalității Organizate (BCCO) Constanța.

Instanța a admis propunerea, decizia de arestare preventivă fiind atacată cu recurs la instanța supremă.

Luni, Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ) a respins recursul, astfel că polițiștii rămân în arest.

În motivarea arestării preventive, Curtea de Apel București a notat că polițiștii de la BCCO Constanța acuzați de lipsire de libertate și violențe au dezbrăcat un investigator sub acoperire, l-au bătut cu o bâtă și l-au amenințat cu arma la tâmplă.

Potrivit unor surse judiciare, investigatorul sub acoperire ar fi încercat să realizeze un flagrant și le-ar fi spus celor trei că este traficant de droguri. Pentru a fi și mai convingător, el ar fi vrut să le dea mită, după care polițiștii l-ar fi sechestrat și agresat, au mai spus aceleași surse, potrivit cărora, la finalul flagrantului eșuat, investigatorul și-ar fi dezvăluit identitatea.