Polițistul care a împușcat-o mortal pe Ashli Babbitt în timpul revoltei de la Capitoliu nu va fi acuzat

Publicat: 14 04. 2021, 22:42
Procurorul care a împușcat-o mortal pe Ashli Babbitt nu va fi acuzat / Sursă Foto: Profimedia - Ilustrativ

Departamentul de Justiție al SUA a transmis miercuri că nu va continua acuzațiile împotriva ofițerului de poliție al Capitolului care a împușcat-o mortal pe Ashli ​​Babbitt în timpul revoltei care a avut loc în luna ianuarie, relatează publicația Insider.com

Ashli Babbitt avea 35 de ani

Babbitt, în vârstă de 35 de ani, a fost una dintre cele cinci persoane care au murit în timpul protestelor din 6 ianuarie, de la Capitoliul SUA.

Într-o declarație, Procuratura SUA pentru Districtul Columbia a declarat că „ancheta nu a dezvăluit nicio dovadă care să demonstreze că, în momentul în care ofițerul a tras un singur foc asupra doamnei Babbitt, acesta nu credea în mod rezonabil că este necesar să facă acest lucru”.

„Probe insuficiente” pentru a susține acuzațiile penale împotriva ofițerului

Potrivit declarației, anchetatorii din cadrul Departamentului de Poliție Metropolitană DC și al Secției Corupție Publică și Drepturi Civile din oraș și din Divizia Drepturilor Civile au concluzionat că există „probe insuficiente” pentru a susține acuzațiile penale împotriva ofițerului.

Departamentul de Justiție a declarat miercuri că anchetatorii au stabilit că Babbitt a fost printre protestatarii care au avut acces la lobby-ul vorbitorului în afara camerei în care se întâlneau membrii Camerei Reprezentanților.

Când Ashli Babbitt a încercat să urce printr-o ușă în care sticla fusese „spartă”, un ofițer a tras o rafală de la pistolul său de serviciu, care a lovit-o pe Babbitt în umărul stâng, a spus agenția.

O echipă de intervenție de urgență a Poliției Capitoliului a asistat-o imediat pe Ashli Babbitt, care a murit din cauza rănilor suferite, a adăugat Departamentul de Justiție.

După cum a raportat anterior Insider, Babbitt a aderat la Q-Anon și a făcut parte din grupul pro-Trump care a asaltat Capitoliul după „Salvarea Americii”. Protestatarii violenți au forțat ușile clădirii în timp ce parlamentarii erau în ședință pentru a valida rezultatele alegerilor din 2020.