Polițistul care a ucis-o pe fetița de 13 ani pe trecerea de pietoni a fost lăsat liber. Va fi cercetat sub control judiciar

Publicat: 14 01. 2022, 17:31
Şoferul care lovit mortal cu maşina de poliţie o fetiţă

Instituţia purtătorului de cuvânt din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti a transmis, printr-un comunicat, că polițistul care a ucis-o pe fetița de 13 ani pe trecerea de pietoni a fost lăsat liber. Acesta va fi cercetat sub control judiciar.

Potrivit comunicatului, la momentul producerii accidentului, polițistul se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, însă nu se afla într-o misiune specială care să reclame urgența și care să justifice astfel folosirea semnalelor luminoase și acustice.

Parchetul mai transmite că cercetările sunt în derulare și vor continua în direcția lămuririi tuturor aspectelor cauzei.

Comunicatul integral:

„În completarea comunicatului din data de 14.01.2022, vă transmitem că procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de o persoană pentru săvârșirea infracțiunii de ucidere din culpă, faptă prev.de art. 192 alin. (1) şi (2) C.Pen și au dispus luarea măsurii controlului judiciar față de inculpat pe o durată de 60 de zile.

Precizăm faptul că, din informațiile deținute, inculpatul la momentul producerii accidentului se afla în exercitarea atribuțiilor de serviciu, însă nu se afla într-o misiune specială care să reclame urgența și care să justifice astfel folosirea semnalelor luminoase și acustice. Cercetările sunt în derulare și vor continua în direcția lămuririi tuturor aspectelor cauzei.

Facem mențiunea că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unor măsuri preventive sunt instituții reglementate de Codul de procedură penală, care nu pot, în nicio situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție”, se arată în comunicat.