Pompierii intervin să salveze 25 de persoane de pe un vapor pe lacul Izvorul Muntelui

Publicat: 22 06. 2018, 14:50

This browser does not support the video element.

„Am fost solicitați pentru a interveni la o misiune de salvare a unor persoane de pe lacul Izvorul Muntelui, rămase în derivă cu vaporul de agrement în dreptul localității Ceahlău. La fața locului s-a deplasat de la Detașamentul de Pompieri Târgu Neamț – Garda 2 Poiana Teiului, cu șase subofițeri cu o autospecială de primă intervenție și comandă, precum și o barcă, iar, de la Detașamentul de Pompieri Piatra Neamț – trei subofițeri, cu o autospecială complexă de primă intervenție la incendii, salvare și prim-ajutor, cu o altă barcă”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Neamț.

Potrivit primelor informații, pe vapor se află 25 de persoane, între care un copil.

„Persoanele nu sunt în pericol, dar nu pot ajunge singure la mal”, a spus sursa citată.

La fața locului s-a deplasat și un echipaj al Salvamont Neamț, cu o altă barcă.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț, Robert Costan, a declarat că a fost vorba despre o defecțiune la blocul motor al vaporașului de agrement.

„Din fericire, nimeni nu a pățit nimic, pasagerii fiind aduși în siguranță la mal de reprezentanții ISU Neamț, care au tractat vasul. Acesta rămăsese în derivă la 40 de metri de un ponton”, a spus purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliție Județean Neamț.