Ponta cere ca circulația auto să fie oprită la semne clare de înzăpezire, mai ales pentru TIR-uri

Publicat: 26 10. 2012, 12:12
Actualizat: 06 10. 2018, 19:36

El a cerut ca circulația auto să nu mai fie oprită doar după ce sunt înregistrate probleme cu zăpada, ci încă de la primele semne de înzăpezire, chiar dacă o astfel de măsură îi va nemulțumi pe șoferi.

Șeful Guvernului a spus că este necesară o discuție pe această temă cu reprezentanții Uniunii Transportatorilor și că se așteaptă ca aceștia să îi explice ce pierderi vor suferi, dar a insistat că circulația auto va trebui oprită în astfel de cazuri deoarece cele mai mari probleme sunt provocate de traficul greu.

„Dacă avem semnale foarte clare, trebuie oprită circulația, chiar dacă unii oameni vor fi supărați, că de ce nu-i lăsăm să plece pe drum când începe ninsoarea Eu vă dau autoritatea să închideți acele drumuri, în special pentru camioane, pentru că mașinile mici mai le împing oamenii, le mai scoatem mai ușor, dar când este vorba de camioane se blochează pentru zile în șir. Oamenii o să fie nemulțumiți dacă nu-i mai lăsați să iasă din oraș sau să plece, dar decât să iasă să înghețe pe drum și să umblăm după ei să-i scoatem din zăpadă, vă cer să luați aceste măsuri chiar uneori impopulare. Pe cei cu TIR-urile nu-i mai scoatem până la deszăpezire, deci ori închidem, ori redirijăm. O să se supere, o să protesteze, dar decât să stea în zăpadă, asta e. Dați vina pe mine, nu mă mai votează șoferii de TIR, asta-i viața. La fel să discutăm din timp și cu CFR-ul, nu cu nașii ăia care au treabă acum, dar n-aș vrea să se mai întâmple în secolul 21 să aud de trenuri care stau două-trei zile în câmpie”, a spus Ponta.

Premierul a mai cerut ca utilajele de deszăpezire să fie deja pregătite, adăugând că la Ministerul Transporturilor va funcționa începând de marți un comandament de iarnă, care își va înceta activitatea în primăvară.