Ponta: Informația că Diaconescu ar dispune de banii pentru Oltchim este falsă, nu a dat nicio dovadă

Publicat: 27 09. 2012, 23:34
Actualizat: 29 03. 2019, 17:32

Întrebat la RTV cum comentează documentul prezentat joi conform căruia o firmă olandeză garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, premierul a afirmat că această informație este una falsă.

„Este o informație falsă. Nu a depus dovada că are banii. Nu este adevărat, nu există”, a spus Ponta.

Oficiul Participațiilor Statului și Privatizării în Industrie (OPSPI) sau EximBank au transmis presei un document confindențial care arată că o firmă olandeză garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane euro într-o bancă din Olanda, iar prin această acțiune cele două instituții vor să îl discrediteze pe patronul OTV, susține avocatul Daniel Fenechiu.

„Astăzi (joi – n.r.), OPSPI și Eximbank au primit un document confidențial, care până la urmă a ajuns în presă. Este un fapt grav și este a doua oară când se întâmplă. În opinia lui Dan Diaconescu, transmiterea către presă a acestui document denotă tendința evidentă că statul vrea să blocheze tranzacția privind Oltchim și să arunce în derizoriu acțiunile lui Dan Diaconescu”, a declarat joi avocatul Daniel Fenechiu, unul dintre reprezentanții legali ai patronului OTV.

Presă a relatat joi, citând un document oficial, că firma Gliding din Amsterdam garantează că Dan Diaconescu dispune de 46 milioane de euro într-un cont din Olanda al băncii HSBC.

„Dezvăluirea către presă a documentelor confidențiale denotă clar că se dorește politizarea aestor negocieri”, a mai spus Fenechiu.

Diaconescu a câștigat vineri licitația pentru preluarea a 54,8% din acțiunile Oltchim, după ce a oferit 203 milioane de lei, cel mai mare preț, pentru titlurile deținute de stat.