Ponta, întrebat dacă este rudă cu Cazanciuc: Prin alianță, dar nu m-am gândit să îl pun să divorțeze

Publicat: 16 04. 2013, 00:08
Actualizat: 01 04. 2019, 22:18

„Ne cunoaștem din facultate, am fost colegi și la Parchetul General o bună perioadă de timp, a lucrat la Parchetul General în perioada în care doamna Kovesi era procuror general”, a spus Ponta la postul B1 TV.

Întrebat dacă acesta îi este rudă, Ponta a răspuns: „Prin alianță, dar nu m-am gândit să îl pun să divorțeze”.

El a insistat asupra faptului că îl cunoaște pe Cazanciuc de mult timp și că speră ca experiența acestuia atât din domeniul justiției, cât și de la Ministerul de Externe să îl ajute.

Noul ministru al Justiției, Robert Cazanciuc, a depus, luni, jurământul de învestitură la Cotroceni, în fața președintelui Băsescu, la ceremonie fiind prezenți președinții celor două Camere ale Parlamentului și premierul Victor Ponta.

Premierul l-a desemnat, în 11 aprilie, pe Robert Cazanciuc în funcția de ministru al Justiției, deținută interimar chiar de șeful Guvernului. În aceeași zi, președintele Traian Băsescu a semnat decretul prin care Cazanciuc, procuror la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, se eliberează din funcție, ca urmare a demisiei. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a luat act de demisia lui Robert Cazanciuc din funcția de procuror.

Robert Cazanciuc a fost procuror din 1996 și secretar general la Ministerul Afacerilor Externe din 2009.

Numirea lui Cazanciuc la MJ survine interimatului asigurat de premierul Ponta, după plecarea Monei Pivniceru din funcție, în favoarea unui post de judecător la Curtea Constituțională.