Povestea ireală a lui Mihailo, bărbatul care nu a văzut niciodată o femeie, timp de 82 de ani

Publicat: 07 03. 2022, 15:47
Actualizat: 07 03. 2022, 15:54
Sursa foto: Profimedia

Pare foarte surprinzător și mulți vor refuza să creadă, dar legenda spune că Mihailo Tolotos, un călugăr ortodox din Grecia, ar fi trăit 82 de ani fără a vedea vreodată o femeie.

Mihailo Tolotos s-ar fi născut în 1856 și nu și-a văzut mama, deoarece aceasta a murit la scurt timp după ce l-a născut. El a fost dus la o mănăstire de pe vârful Muntelui Athos, de mai mulți bărbați. Acolo a crescut, punându-și viața în slujba mănăstirii, scrie Storypic.com.

Muntele Athos are o politică foarte strictă, iar femeile nu au voie să viziteze zona sau mănăstirile.

O lege numită Άβατον (avaton), instituită în anul 1046 de către împăratul bizantin Constantin Monomachos, interzice intrarea femeilor pe vârful muntelui. Această lege a fost introdusă pentru ca bărbații care locuiesc în numeroasele mănăstiri din acea zonă să-și poată petrece viața în celibat absolut. Călugării sunt de părere că prezența femeilor le afectează drumul spre celibat și, în cele din urmă, spre iluminarea spirituală.

Mihailo Tolotos a trăit în mănăstire și se spune că nu s-a aventurat niciodată în afara zidurilor sale.

Având un contact foarte limitat cu lumea exterioară, Tolotos nu a întâlnit niciodată femei, deoarece nu aveau voie să intre în mănăstiri sau pe munte. Singurii care veneau acolo era bărbații.

Tolotos a murit la vârsta de 82 de ani, potrivit unui articol dintr-un ziar din Atena. Știrea a apărut în 29 octombrie 1938.

Sursa foto: blog.archaeologyofthefuture.com

„Fără a vedea vreodată o femeie în cei 82 de ani de viață, Mihailo Toloto a murit la o mănăstire de pe Muntele Athos, din Grecia. El nu a văzut nicio mașină, niciun film sau un avion. Mama lui a murit la naștere, iar el a fost adus la o mănăstire unde nu intră niciodată vreo femeie. A devenit călugăr, iar călugării i-au organizat o ceremonie specială de înmormântare, pentru că se crede că este singurul bărbat din lume care nu a văzut niciodată o femei”, notează publicația.