Povestea navei militare americane care nu are voie să intre în niciun port, dar a vizitat recent România. O BOALĂ virală a izbucnit la bordul vasului care găzduiește 700 de persoane

Publicat: 15 03. 2019, 18:59
Actualizat: 08 01. 2020, 20:00

La bordul vasului de desant marin USS Fort McHenry a apărut o infecție virală care a afectat 25 dintre cei 703 de oameni aflați pe navă.

Virusul este similar cu cel care produce oreionul. Boala se numește parotidită virală. Ea provoacă o febră moderată și se manifestă printr-o umflatură dureroasă a celor două parotide.

În niciunul dintre cazuri viața pacienților nu a fost pusă în pericol, a transmis Flota a 5-a americană, din care face parte vasul. „Toate zonele navei au fost curățate și dezinfectate pentru a se opri răspândirea virusului”.

Nava se află acum în Golful Persic. La începutul lunii ianuarie a acestui an, vasul a fost în Portul Constanța, deși apăruseră deja cazuri de îmbolnăvire, primul pe 22 decembrie 2018. Potrivit CNN, marina americană nu a oferit informații despre caz decât după ce acesta a apărut în presă. 

USS Fort McHenry nu se va mai duce într-un alt port decât la 30 de zile după apariția ultimului caz de parotidită. 

Foto: Wikipedia