Povestea șocantă a unui cuplu american care se mutase recent în TURCIA, pentru un tratament de fertilizare. Cei doi au fost găsiți îmbrățișați, cu o placă de beton deasupra lor

Publicat: 13 02. 2023, 12:58
Actualizat: 13 02. 2023, 13:10
FOTO: cumhuriyet.com

Cadavrele a doi soți americani, care s-au mutat recent în Turcia pentru a-și îndeplini visul de a întemeia o familie, au fost descoperite în ruinele casei în care locuiau, îmbrățișate, în pat.

Alex și Veronika Ilgin s-au căsătorit în Orlando, Florida, în iulie anul trecut, iar la sfârșitul lunii ianuarie s-au mutat în orașul turcesc Iskenderun.

Cei doi își doreau de mult să devină părinții, iar scopul relocării a fost acela de a urma un tratament de fertilizare la o clinică specializată din Iskenderun.

Visele celor doi soți de a avea o familie au fost spulberate de cutremurul cu magnitudinea de 7,8 de săptămâna trecută.

Potrivit ultimului bilanț de luni dimineață, după cutremurul care a zguduit Turcia și Siria au murit peste 36.000 de oameni.

Clădirea cu cinci etaje în care locuiau tinerii căsătoriți a fost complet distrusă de cutremurul uriaș, a spus cel mai bun prieten al lui Alex, Vasilious Poulos.

„Fratele lui Alex cu echipa de salvare i-au găsit sub dărâmături și au confirmat că erau încă în pat, ținându-se în brațe, cu o placă din beton deasupra lor”, a spus Poulos.

„Nici nu au avut timp să se ridice din pat și poate nici nu și-au dat seama ce se întâmpla”, a mai spus cel mai bun prieten al bărbatului.

Au plecat pentru a-și întemeia o familie, dar și-au găsit sfârșitul

Poulos a spus că cei doi soți s-au mutat în Turcia visând la o familie, dar și-au pierdut viața.

„Nici măcar nu au apucat să primească veștile bune pe care le așteptau de atâta timp”, a spus el, potrivit YahooNews.

De asemenea, zeci de persoane au fost arestate în Turcia fiind considerate responsabile pentru modul în care au fost construite clădirile care s-au prăbușit în urma cutremurului de săptămâna trecută, iar printre cei reținuți sunt și antreprenori.

Potrivit ministrului turc al Mediului, Murat Kurum, 24.921 de clădiri din regiune fie s-au prăbușit, fie au fost avariate grav în urma cutremurului.