Prefectul județului Olt s-a vindecat de Covid-19: „Le mulțumesc medicilor. Nu sunteți doar eroii mei, ci eroii României”

Publicat: 02 08. 2020, 11:13
Actualizat: 06 04. 2021, 17:53
Prefectul județului Olt, Florin Homorean (FOTO: Facebook)

Prefectul județului Olt Florin Homorean a anunțat că s-a vindecat de Covid-19, după ce a fost internat în două spitale și ulterior izolat la domiciliu. Pe parcursul bolii, starea de sănătate a prefectului a trecut de la stabilă la îngrijorătoare, dar acum se poate întoarce la birou.

Prefectul a anunțat pe Facebook că a fost testat negative pentru Covid-19.

După multe zile de spitalizare în Spitalul Judeţean de Urgenţă Slatina şi Spitalul Clinic Colentina din Bucureşti, precum şi izolare la domiciliu, tratamentul şi-a făcut efectul. Astăzi am fost testat negativ la testul Covid-19.

Doresc să mulţumesc şi pe această cale medicilor, personalului medical şi auxiliar pentru tratamentul şi grija acordate. Dumnealor m-au ajutat să trec cu bine peste momente dificile.

Sunteţi eroi, care salvează zilnic vieţi! Nu doar eroii mei, ci eroii României!”, a scris prefectul sămbătă, pe Facebook.

Prefectul a fost „un caz atipic”

Pe 21 iulie, prefectul a fost transferat la Spitalul Colentina din București, medicii din Olt declarând că „este un caz atipic”.

„A fost foarte rău, am făcut un examen computer tomograf, care a evidențiat că sunt afectați plămânii și decizia a fost să fiu transferat la București. Aseară, am fost pus pe suport de oxigen și abia acum sunt într-o stare mai bună, dar respirația este în continuare dificilă. (…) Respir singur, dar cu dificultate, am o pneumonie cauzată de acest virus. Simt plămânii că-mi iau foc, de câteva zile încoace”, a declarat prefectul județului Olt, Florin Homorean.

Acesta a precizat că nimeni din familia sa sau dintre colegii de la Prefectură nu a fost confirmat cu Covid-19. Cât despre el, Homorean a primit confirmarea infectării după ce a participat la o acțiune pe 4 iulie.

„Am avut mai multe întâlniri cu colegi de la Poliție, Jandarmerie și celelalte forte de ordine. Pe 4 iulie, am avut o întâlnire de coordonare pentru activitățile din acea seară pe terase și alte activități de alimentație publică. Din grupul acela, mai mulți s-au confirmat ulterior ca fiind purtătorii acestui virus, asta a rezultat din ancheta epidemiologică a DSP (Direcția de Sănătate Publică-n.r.) Olt”, a mai spus Homorean.