Premieră în cadrul Bisericii Catolice. Credincioșii din întreaga lume participă simultan la o rugăciune. Ce se întâmplă la București

Publicat: 29 05. 2013, 15:57
Actualizat: 04 09. 2019, 20:20

Biserica Catolică organizează, duminică, o ceremonie de adorație euharistică care se va desfășura pentru prima dată simultan în toate lăcașurile de cult din întreaga lume.

Vaticanul încearcă să organizeze o oră globală de rugăciune de adorație a Trupului și Sângelui lui Christos, în fața Sacramentului Euharistiei, „pentru prima dată în istoria bisericii”, a declarat ieri arhiepiscopul Rino Fisichella, președintele Consiliului Pontifical pentru Promovarea Noii Evanghelizări, potrivit Chatolic Sun.

Evenimentul este organizat pentru a marca „Anul credinței”, iar fiecare episcopie va putea să își organizeze rugăciunea de adorație așa cum consideră ei, a mai spus arhiepiscopul Rino Fisichella.

Papa Francisc va prezida ceremonia în Basilica Sfântul Petru din Vatican, duminică, 2 iunie, începând cu ora 17.00. Episcopiile din întreaga lume, care reunesc circa 1,2 miliarde de credincioși, sunt chemate să se alăture acestei rugăciuni de adorație a Trupului și Sângelui lui Christos, în fața Sacramentului Euharistiei. Pentru a celebra în același timp cu Papa, catolicii din Mumbai vor începe ceremonia începând cu ora 20:30, cei din New York de la 11:00, în Seattle la 8:00, în Honolulu la 5:00, în timp ce la Sydney va fi luni, ora 1:00.

Papa Francisc va alege o rugăciune specifică pentru fiecare jumătate de oră a serviciului. Prima va fi dedicată, potrivit arhiepiscopului, bisericii și misiunii de milostenie a acesteia, în timp ce a doua va fi dedicată celor  care suferă, inclusiv victimelor războiului, șomerilor, bolnavilor, imigranților și prizonierilor.

Contactat de gândul, preotul Wilhelm Dancă, rectorul Facultății de Teologie Romano-Catolică, a declarat că pentru a marca sărbătoarea Trupului și Sângelui lui Christos, duminică, în Capitală, va avea loc o procesiune începând cu ora 16.00 de la Biserica Italiană și până la Catedrala Romano-Catolică Sfântul Iosif, iar de la ora 17.00 se va oficia liturghia în catedrală.