Premieră în România. Un pacient s-a infectat cu coronavirus și gripă în același timp. Anunțul trist făcut de un cunoscut medic de la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca

Publicat: 18 10. 2020, 10:30
Actualizat: 18 10. 2020, 10:34
Premieră în România. Un pacient s-a infectat cu coronavirus și gripă în același timp. Anunțul trist făcut de Milena Man, medic primar pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca

În România a fost înregistrat primul caz de coronavirus și gripă, detectate simultan la aceeași persoană. Anunțul a fost făcut de Milena Man, medic primar pneumolog la Spitalul de Pneumoftiziologie Cluj-Napoca. Reputatul medic a mai precizat că, din păcate, în țara noastră nu există suficiente doze de vaccin antigripal, situația fiind foarte gravă din această cauză.

A fost raportat la nivelul țării primul pacient cu Covid, la care s-a confirmat și infecția Covid și infecția cu virusul gripal. Vaccinarea antigripală trebuie să o facem cei care sunt expuși la risc, cei care au comorbidități. Ceilalți, putem doar să ne… nu există vaccin pentru întreaga populație, deci în această situație trebuie să vedem cum ne protejăm, încercând să evităm contactul cu pacienți care ar putea să fie infectați”, a declarat doctor Milena Man la Știrile Pro TV.

Milena Man: “Atât gripa, cât și infecția cu coronavirus pot să arate la fel”

Din nefericire, pe perioada pandemiei este foarte dificil să putem deosebi simptomele de gripă de cele care ar putea arăta contractarea coronavirusului.

Pe scurt, nu putem să le deosebim unele de altele. Atât gripa, cât și infecția cu Covid pot să arate la fel. Infecția cu Covid, suplimentar, poate să fie asimptomatică. Din păcate s-a înregistrat și primul caz care avea, nu în Cluj, avea amândouă infecții. Deci nu le putem deosebi, în momentul în care suntem asimptomatici, trebuie să ne izolăm, să purtăm mască, să păstrăm distanțarea socială inclusiv în casă, dacă avem simptome sau am fost contacți cu pacienți Covid”, a mai spus Milena Man.

De precizat că, de luni, 500.000 de doze gratuite de vaccin contra gripei vor ajunge la medicii de familie din România.