Premieră: Ministrul Diaconu a refuzat să taie panglica la o inaugurare la Cetatea Râșnov. „N-am nici un merit în treaba asta”

Publicat: 01 06. 2012, 18:51
Actualizat: 05 06. 2012, 10:34

Premieră absolută, vineri dimineață, la Cetatea Râșnov, cu ministrul Culturii, Mircea Diaconu, în rolul titular. Chemat anume de colegii săi de partid Aristotel Căncescu, șeful Consiliului Județean, și Adrian Veștea, primarul orașului, pentru a tăia panglica inaugurală a repunerii în circuitul de vizitare a Turnului Bathory și a circa o treime din zidurile cetății, actorul a refuzat categoric să pună mâna pe foarfece.

„Eu n-am nici un merit în treba asta, așa că n-am de ce să tai panglica, tăiați-o voi!”, le-a replicat el lui Căncescu, Veștea și celorlalți prezenți, dându-se vreo doi pași înapoia acestora. Apoi, la observația gândul că este pentru prima oară după revoluție când un ministru face un asemenea gest, Mircea Diaconu a adăugat: „Păi, era normal, pentru că realmente n-am nici un merit în restaurarea asta, nu? Încă n-am nici un merit! Și nici atunci când aș avea n-aș tăia panglici, pentru că a da fonduri, ca ministru, nu e un merit, e o obligație de serviciu, atâta tot”.

Restaurarea Turnului Bathory și a zidurilor prăbușite ale Cetății Râșnov a costat 2,5 milioane de euro, sumă la care Primăria Râșnov a contribuit cu 2 milioane de euro din resurse proprii, restul de o jumătate de milion de euro fiind contribuția C.J. Brașov.