Premiera neobișnuită marcată de luna octombrie. Suntem martorii unei modificări unice în istorie / „Recordurile vor continua să fie depășite în viitor”

Publicat: 06 11. 2019, 11:10

La nivel global, temperaturile au fost cu 0.69 grade Celsius mai ridicate decât normalul pentru luna octombrie între anii 1981 și 2010. În plus, octombrie 2019 a fost cu 0.01 grade Celsius mai caldă decât luna octombrie a anului 2015.

De asemenea, recorduri de temperaturi au fost doborâte și în septembrie, iar iulie a fost cea mai fierbinte lună de când se fac măsurătorile de temperaturi, informează AFP

„Din cauza creșterii continue a emisiilor de gaze și a impactului asupra temperaturilor globale, recordurile vor continua să fie depășite în viitor”, a spus Jean-Noel Thepaut, directorul institutului pentru schimbări climatice Copernicus.

Datele cercetătorilor arată că temperaturile au fost peste medie în aproape toată Europa, luna trecută, acestea fiind „semnificativ” de ridicate și în anumite părți ale regiunilor polare, zonele estice ale Statelor Unite și ale Canadei, Orientul Mijlociu, dar și majoritatea Africii de Nord și a Rusiei.