Premierul Dăncilă, discuții cu ambasadorul Marii Britanii privind drepturile românilor din UK

Publicat: 06 06. 2019, 12:55

„Problematica retragerii Marii Britanii din Uniunea Europeană a ocupat un loc central în cadrul discuțiilor. Partea română a reiterat, din prisma Președinției Consiliului Uniunii Europene, exercitată în prezent de către România, interesul pentru o retragere ordonată a Marii Britanii din UE, pe baza Acordului negociat. În același timp, oficialul român a subliniat importanța pe care țara noastră o acordă necesității protejării drepturilor cetățenilor europeni din Regat și a oferit garanția că România va întreprinde toate demersurile legislative și administrative interne pentru respectarea drepturilor cetățenilor britanici din România, indiferent de scenariul care se va cristaliza în lunile următoare”, a transmis Guvernul, printr-un comunicat de presă remis, joi, MEDIAFAX.

Conform sursei citate, a fost exprimat interesul susținut pentru aprofundarea și actualizarea Parteneriatului Strategic româno-britanic, revizuit ultima dată în 2011, pentru a răspunde mai bine nevoilor și realităților de ordin european și bilateral.

Nu în ultimul rând, în cadrul întrevederii, a fost evocată activitatea organizațiilor non-guvernamentale britanice în România.

Astfel, premierul Viorica Dăncilă a exprimat aprecierea pentru implicarea și rolul pe care acestea îl joacă la nivelul societății și a asigurat, în același timp, că Guvernul va fi întotdeauna deschis colaborării și va sprijini acțiunile și proiectele derulate de aceste organizații.